jul i några klunkar

nu börjar jag ändåså känna mig lite vuxen. lite kaxig.
jag läser en vetenskaplig artikel på 12 sidor, sidantalet jömförelsevis med andra texter är detta som en fis i rymden. piss i missisippi und so weither.
det jag vill komma till är språket på denna artikel. akademiskt jo såklart. korrekt, ja. och engelskt.
jag stakar mig stundtals, men med en liten översättning av x antal ord förstår jag texten bra.
har nu antecknat ner allt viktigt jag highlightat i texten och fört över det viktiga till mitt anteckningsblock. där jag översatt texten till svenska. blir lite lättare då.

drar några klunkar julmust, som är så mycket mer än bara julmust. JUL i några klunkar. det är lussekatter och pepparkakor och julmust i samma klunk.

fortsätter med artikeln och inser jag kan få lov att vara kaxig. om man bara inte har ribban så högt och pressen så stor så klarar man allt. på sitt egna sätt. jag belönar mig med att köpa 1,5 liter julmust och en blaska som är fylld av ilandsproblem och en tyst lägenhet. jag unnar mig att våga njuta av att plugga men i ensamhet. det är inte alls farligt att plugga. inte såna här dagar.


citronerna

idag syr jag och min mor löpare och draperi till garderoben. båda är väldigt trötta och irriterade av olika anledningar. så irritationen ligger som en dimma över köket..
dock är vi inte sura på varandra så vi kämpar på ändå.

men nu tror jag min bubbla sprack. via vårat internetsystem vi har på lärarutbildningen fick jag informationen om den enda workshop jag verkligen ville på, kommer jag att missa. den enda workshop som hade varit riktigt bra och utvecklande för mig. kommer jag att missa. jag är så trött o irriterad redan så jag hade kunnat gråta om jag vill.

workshopen var Tala! den hade utvecklat mig så mycket. jag var så glad när jag fick välja den..
men nu skall jag gå på musik istället. jag älskar musik men va fan, det är inte sån musik jag gillar. åh.
hoppas fan inte det regnar i borås den dagen jag ska dit o behöva dissa tala-workshopen. frustrerande åhåh!



let it be done.

mitt livs första tenta. min mage säger ont. jag gick och la mig klockan 22 igår. det kändes skönt att inte behöva sitta hela natten. det hade inte gjort resultatet varken bättre eller sämre. i filmer ser man alltid hur de sitter hela nätterna o typ somnar på tentan. sömn, egenvård är det viktigaste för mig. jag anser att jag kan lite om allt inför denna tentan. jag kan inte djupdyka i så mycket av mina kunskaper. troligen beror det på att jag aldrig vågar våga. vi får se hur det blir idag. jag skall unna mig ett besök på systemet direkt efter tentan. där ska jag köpa mig en fin vinflaska. kosta va den kosta vill. (jag är ingen duktig vinkännare så det blir nog i den vanliga prisklassen) under en carl von linné slant. sedan skall jag unna mig en fredag med vin, god mat, pussel och pussande på jonas. nu skall jag turboläsa igenom alla mina anteckningar som jag gjort roligare med att använda bildspråket. det ni!